СКРОМНО: Кога Бил Гејтс ти е татко за дипломска добиваш имот од 16 милиони долари

Сподели со своите пријатели

Ќерката на американскиот милијардер Бил Гејтс наскоро ќе дипломира на рпестижниот американски универзитет Стенфорд, а тој за дипломата и купил имот вреден 16 милиони долари, ранч на кој ќе тренира јавање коњи.

Џенифер Гејтс планира по Стенфорд, да се посвети на натпреварувањата во јавачки спортови од највисок ранг, пренесуваат медиумите.

Затоа нејзиниот татко, Бил Гејтс, како подарок за дипломата и купил фарма со Коњи во Норт Салем, која се протега на 124 јутри.

 

Loading...

 

Пред четири години, Гејтс потроши 18 милиони долари на ранч во Сан Диено, кој го купи од фитнес гуру Џени Крејг.

Џенифер Гејтс ја опишуваат како една од најталентираните во областа на јавањето коњи иако има само 25 години.

Таа планира да се посвети на јавачката кариера година дена, а потоа, по дипломата биолог, да запише и медицина.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *