Сакате да објавувате фотографии од летувањето? Еве зошто тоа не е добра идеја!

Сподели со своите пријатели

Ако сте од оние луѓе кои го споделуваат секој момент од вашиот одмор со пријателите на социјалните мрежи, можеби треба да престанете да го правите тоа. Бидејќи, реално, малку се оние кои ги интересира тоа што го правите.

Loading...

Тоа го докажала анкетата во која дури 73 отсто од испитаниците рекле дека им оди на нерви кога ќе видат фотографии од други луѓе од нивниот одмор.

Дури 75 отсто од луѓето ја мразат најпопуларната поза на фотографиите, онаа со нозете во преден план, попозната како „виршла“.

 

 

И покрај ова, истражувањето покажало дека 77 отсто од корисниците на социјалните мрежи редовно ги објавуваат своите фотографии од одморот.

Од тие 77 проценти, секој петти сака да покаже каде летува, а секој десетти сака само да ги направи другите љубоморни.

Loading...

– Летувањата за многумина се кога сакаат да се „ресетираат“ и да се одморат, но тоа не го прават кога се во прашање социјалните мрежи. Помина долго време откако не видовме фотографии од одмор додека не се вратиме дома и не ги развиеме, а сега е време да ги споделиме и да ги покажеме на многу поширок круг на пријатели и други луѓе, изјави Адам Бекет, извршен директор на Авива, компанија која спровела анкета на оваа тема во 2017 година.