САД ја надминаа Кина: Регистрирани над 100.000 заболени од коронавирусот

Сподели со своите пријатели

Бројот на пациенти со коронавирус драматично се зголеми во Соединетите Американски Држави, кои според црната статистика ја преминаа Кина според бројот на заразени со коронавирус.

Loading...

Од вчера, Кина не е повеќе земја со најголем број случаи.

Се заразил со коронавирус од љубовницата, во карантин со сопругата

Првото место го зазеде Америка, која надмина бројка од сто илјади заразени лица.

Во САД до моментот на пишува на овој текст, регистрирани се 102.396 случаи позитивни случаи. Италија има 86.498, а Кина со 81.340 случаи.


Leave a Reply