Русија: Тест лет на модернизиран стратешки бомбардер Ту-95МСМ

Сподели со своите пријатели

Модернизираниот стратешки бомбардер Туполев Ту-95МСМ успешно го заврши пробниот лет, соопшти денеска прес-службата на Обединетата корпорација за авиони (ОАЦ), која и припаѓа на државната компанија Ростех.

Loading...

Значително подобрениот стратешки бомбардер Ту-95МСМ, кој може да носи проектили, успешно го заврши својот прв лет.

Бомбардерот Туполев Ту-95МС е надграден на ниво Ту-95МСМ, а авионот сега е поефикасен и посигурен во извршувањето на своите задачи.