Родените во февруари имаат посебна моќ, а еве зошто!

Сподели со своите пријатели

Две основни влијанија доминираат во животот на личноста родена во овој знак: мрзеливото и конзервативно влијание Сатурн, од една страна, и динамичното и прогресивно влијание на Уран од друга.

Loading...

Иницирана од конфликтот на овие две сили, природата на овие луѓе станува еластична, интелигентна, силна интуиција и апсолутно лишена од предрасуди.

Водолијата може да се дефинира како изразито „неконвенционален“ знак, бидејќи нема предрасуди и поради нивната карактеристична генијалност.

 

 

Таа силно се стреми да ја постигне потврдата на своите идеали и нејзините лични погледи на животот, па затоа остварувањето на нејзините „револуционерни“ идеи често е вредност од најголема важност за родените во овој знак.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

Без разлика на овие карактеристики, Водолијата има впечатлива способност да се прилагодува на околностите и секогаш го почитува мислењето на другите.

Loading...

Способен да ги усвои најсериозните и најдлабоките содржини, да развие интензивен внатрешен живот, личноста родена во знакот Водолија не се откажува од вродената слобода на дејствување и независен дух, што ги прави овие луѓе екстремни индивидуалисти.

Водолија ги брани своите проекти и иницијативи со „гол нож“ насочен кон секој кој ги напаѓа. Во исто време, ништо не може да ги доведе до брзи постапки или одлуки кои претходно не биле добро осмислени.

 

 

Овие луѓе на тој начин ја испитуваат и анализираат долго време секоја ситуација и секоја расправија, особено кога станува збор за важни одлуки за нивната личност.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

Тие, сепак, не се откажуваат да додадат оригинална линија на сè, дури и кога се свесни дека нивното однесување води до недоволно разбирање на околината.

Таквите луѓе не се колебаат да профитираат од новите искуства, дури и кога се убедени дека само нивниот разум може да ја процени вредноста на некоја одлука или одреден став.

Loading...

Водолијата мора да се пази од една опасност: нејзината желба секогаш да открива нови хоризонти понекогаш ја насочува кон погрешни патишта, пишува Astrousluge.com.

 

 

Кога тоа ќе се случи и како последица на тоа, се создаваат препреки кои ги попречуваат нејзините планови, таа го губи присуството на умот, веднаш се вознемирува, се затвора, презема ставови на „неразбрана личност“ и понекогаш станува предмет на опасни фикс идеи.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

Водолијата не се однесува секогаш толку екстремно, толку екстравагантно. Напротив, често може мудро да се соочи и со најтешките проблеми, благодарение на својата исклучителна издржливост.