Револуционерна поза во аналниот секс која носи многу уживање

Сподели со своите пријатели

Се работи за поза наречена Matterhorn, која подразбира повисока положба на колковите, како и поудобно чувство во пределот на задникот.

Loading...

Кога се работи за налниот секс, на сите првата асоцијација им е Doggy style.

Голем број на жени овој вид на секс го доживуваат како болно искуство, па често го избегнуваат, но постои и поза која ќе ви донесе многу повеќе уживање, а многу помалку болка, открива сексолог и експерт за врски Карлин Коста.

Една положба посебно ви овозможува да го котролирате темпото и аголот, додека на вашиот парнер му е достапна можност да го стимулира клиторисот – открива експертката.

Се работи за поза наречена Matterhorn, која подразбира повисока положба на колковите, како и поудобно чувство во пределот на задникот. Во оваа положба жените ја контролиара длабочинат ана пентерацијата и блискоста измеѓу парнерот.

Наредете неколку перници еден врз друг до висина на градите (или искористете дел од мебелот), так ашто ќе останете на коленици испред него, а рацете положете ги преку.

Горниот дел од телото би требало да ви биде под агол од 45 степени. Нозете потпрени на колена да бидат рашитени (повеќе од широчината на колковите), а прнерот нека биде зад вас.

Немојте веднаш да помислите дека е во прашање Doggy style, бидејќи во овој случај геометријата е на ваша страна.

Loading...

Иако мажот е зад вас, исто каок во класична поза, оваа положба на вешето тело овозможува многу подобар и поправилен агол – објаснува Коста и додава дека во оваа поза имате можност да се поместувате напред – назад, додека вашиот парнер само се „одбива“ од вас.

Таа советува да користите лубрикант, за да ви биде попријатно и за да уживате повеќе, а додава дека во оваа поза оргазмот е загарантиран.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.