Пропагандистите на Путин: Моќните европски нации исчезнуваат. Останаа само овие две

Сподели со своите пријатели

Пропагандистите на Путин повторно ја оправдаа војната во Украина во емисијата на омилениот водител на Путин Владимир Соловјов.

Loading...

Овој пат еден од гостите беше професорот Виталиј Третјаков, кој сите Украинци ги нарече животни.

„За дваесет до триесет години картата на Европа ќе биде сосема поинаква. Моќните европски народи исчезнуваат, остануваат само две, Турција и Русија. Порано тоа беа Британија, Германија, Франција…“, рече Третјаков.

На крајот тој рече дека „буквално сите Украинци се претворија во животни“.

 

 

Сите информации поврзани со најновите случувања со војната во Украина можете да ги прочитате ТУКА.

Loading...