По бранот мигранти – дезинфицирана железничката станица во Куманово и Табановце

Сподели со своите пријатели
Како што информира МВР, во текот на вчерашниот ден, Министерството за здравство продолжува со преземање на мерки произлезени од заклучоците на координативното тело околу активностите поврзани со бранот мигранти и нивен транспорт од Гевгелија до ГП Табановце, согласно новите измени на Законот за азил и привремен престој кој гарантира слободно движење на мигрантите во јавен превоз.
Во Визбегово со ОРУ вакцина се вакцинирани 3 лица, информираат од МВР додека, што се однесува до дезинфицирање на јавен транспорт, извршена е дезинфекција на железничката станица во Куманово и тоа на 800 м2 вагони и 100 м2 чекална и тоалетите во склоп на железничката станица.
На железничката станица во Табановце дезинфицирани се 400м2 вагони, а во Скопје 800 м2 вагони и 1500 м2 и во Гевгелија дезинфицирани се 600 м2 од полициската станица и три полициски возила, како и 1000 м2 од пероните и чекалната.

 

Loading...