Пцуеме и кога спиеме, но еден збор луѓето најчесто го изговараат во сонот

Сподели со своите пријатели

Поголемиот дел од зборовите кои се изговараат во сонот се негативни, па дури и прилично вулгарни, покажала француската студија објавена во списанието „Sleep“.

Зошто сонот никогаш не го завршуваме до крај?

Loading...

Постои интернет страница на магазинот на која луѓето објавуваат снимки од она што го зборуваат додека спијат.

ВЕРУВАЊА: Ако сонувате една од овие пет работи значи дека ќе ја запознаете сродната душа

Во скоро десет отсто од снимките имало пцовки. Сепак, еден збор се дели и тоа е зборот „не“.

ТАЈНИТЕ НА СОНИШТАТА: Што значи кога го сонувате шефот, семејството или пријателот?

Научниците претпоставуваат дека зборувањето во сонот се одвива за време на РЕМ фазата од спиењето кога се поголеми шансите за интензивни, емоционални соништа. Во тие соништа може да има и некои пропратни ситуации кои ги примораат луѓето да изговараат „не“.

Шест мистериозни работи кои се случуваат додека спиете

Она што е интересно во оваа истражување е дека поголемиот дел од разговорите во сонот граматички биле исправни, дури и оние со мноштво пцовки.

На следната страница дознајте што значи кога сонувате дека не можете да се померите и изговорите ниту збор


Pages: 1 2 3

Leave a Reply