Ова се дел од најсмешните и најбизарни закони во светот

Сподели со своите пријатели

Доколку тргнете на патување и возбудливо чекате ред за да влезете во авион или автопус, спасете се од непредвидени ситуации. Запознајте се со културата, обичаите и законите на земјите каде патувате. Некои ќе ве исплашат, некои насмеат, но она што е сигурно, ќе се спасите од парични казни и непријатности.

Франција

Loading...

На францусктие улици нема да видите често свиња, но и доколку тоа се лсучи никако не смеете да ја наречете Наполен. Французите го почитуваат својот војсководец од 16 век, Наполеон Бонапарта и таквото име за свиња се смета за навреда. Новите генерации и самите се смеат на овој закон и денес го прифаќаат како шега, но никој не се осмелува на својата свиња да и даде такво име.

Њујорк

Сте заминале во Њујорк, разгледувате згради, се восхитувате на нивната убавина и одеднаш ќе ви падна на памет дека би било супер да скокнете од некоја. не обидувајте се, ако и за некое чудо го преживеете падот, ќе добиете смрта кзна поради скокање од зграда.

Швајцарија

Сте зиглегле ан пример од некој бар во кој сте испиле премногу пиво по што ви се појавува потреба за мокрење, никако тоа не смеете да го направите стоечки. Во оваа земја на мажите им е забрането да мократ стоечки по 10 часот навечер.

Мајами

Во Мајами со закон е забрането да ги имитирате животните, тие секој вид на ваква имитација го сметаат за симевање. Ако имате дарба за актерство подобро искорситете ја во друга прилика. Доколку сте лав, бик или јарец во хороскопт не обидувајте се тоа да го објасните со имитација.

Германија

Loading...

Во оваа држава никој не смее да остане без гориво на пат. Резервоарот секогаш мора да биде полн, тие ваквата грешка парично ја наплаќаат, затоа подобро обебзедете ги своите возила.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *