Ова е најкраткиот IQ тест, но 80% од луѓето прават барем една грешка!

Сподели со своите пријатели

Само 3 прашања ве делат од откривање дали сте просечна личност или целосен генијалец.

Loading...

Тестот за когнитивна рефлексија е најкраткиот тест за интелигенција во светот. Иако се состои од само три прашања и изгледа неверојатно едноставно, само едно од пет лица успеваат правилно да го решат.

Што всушност тестот за интелигенција открива за човекот?

Невообичаен метод за проценка на интелигенцијата беше објавен во 2005 година од професорот Шејн Фредерик.

Секое од прашањата е дизајнирано да ја процени вашата способност да идентификувате едноставен проблем што е всушност потежок отколку што изгледа на вистинска топка.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Мајкрософт повторно е највредната компанија во светот

Една студија покажа дека само еден од пет лица успеале правилно да го направат тестот, 17 проценти го решиле правилно, а 83 проценти направиле грешка.

Ова е „убиец“ меѓу тестовите за интелигенција, а има само три прашања

Најкраткиот IQ тест во светот:

Loading...

1. Топка и бејзбол палка чинат 1,10 евра. Палката чини 1 евро повеќе од топката. Колку чини топката?

2. Пет машини за 5 минути прават 5 завртки, колку време ќе бидат потребни 100 машини да направат 100 завртки.

3. Во езерото има дел покриен со лилјани. Секој ден, тој дел се дуплира во големина. Ако биле потребни 48 дена лилјаните да го покријат целото езеро, за колку би го прекриле половина од езерото?

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Учителка 28 пати силувала ученик: Се започнало кога имал 13 години!

Тест за интелигенција кој стана хит на социјалните мрежи (ФОТО)

Ако се обидовте да ги решите овие прашања, најверојатно одговоривте 0,10 центи на првото прашање, 100 минути на второто и 24 часа на третото.

Ако е така, не сте во право.

Точните одговори прочитајте ги ТУКА.

Pages: 1 2