Тест за интелигенција кој стана хит на социјалните мрежи (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Илјадници корисници на Фејсбук го споделуваат познатиот тест на интелигенција веднаш откако ќе го решат.

Нов тест на интелигенција кој стана хит на интернет (видео)

Loading...

Овој проблем за решавање е опишан како „тест за висока интелигенција“, а прв пат е поставен на социјалните мрежи на 4. октомври минатата година со порака „Споделете ако разбирате“.

 

 

И додека задачата е споделена околу 200.000 пати, исто така илјадници луѓе во коментарите шпекулирале за меродавноста на тестот.

Јапонски тест на интелигенција: Префрлете ги луѓето преку реката во што помалку чекори (видео)

9+2=16106 е првата еднаквост која се јавува во задачата, а потребно е да се пронајде формулата. За оние кои не сакаат броеви, можеби делува конфузно, но потребна е само основна математика за да се реши.

 

 

Loading...

На следната страница дознајте ги решенијата.

Pages: 1 2

Leave a Reply