Оштетените жители од ”Дива Населба” ќе плаќаат струја на рати

Сподели со своите пријатели

Како што јавува АЛСАТ – М, ЕВН Македонија за оштетените жители на „Дива Населба“ ќе им овозможи плаќање на рати на сметките за струја, информираат од компанијата.

Loading...

ЕВН Македонија излезе во пресрет на оштетените жители од „Дива наслеба“ во Куманово по случувањата на 9 – ти маj, реконструирајќи ги оштетените приклучоци на корисниците чии куќи беа оштетени.

Веднаш штом Комисијата за проценка на штетите составена од членови на Владата и на Општината ја завршат рекунструкцијата на објектите, ЕВН ќе ги приклучи корисниците на дистрибутивната мрежа. Имајќи ја предвид сложената ситуација на овие корисници, ЕВН ќе им понуди можности за плаќање на рати на фактурите за потрошена електрична енергија.

Извор: АЛСАТ – М

Leave a Reply