НУЦК ”Трајко Прокопиев”: Пијано концерт на Анастасија Грговска

Сподели со своите пријатели

Во малата сала на НУ Центар за култура ”Трајко Прокопиев”, во вторник со почеток во 20 часот, пијано концерт ќе одржи Анастасија Грговска од Куманово.

Loading...

Грговска ќе настапи со дела на Бах, Франц Лист и Шопен.

Програма

1. J.S.Bach – Partita no.2; c-minor
2. F.Liszt – Transcedental etude no.10; f-minor
3. F.Chopin – Preludes 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24
4. F.Chopin – Etude op.25 no.11
5. F.Liszt – Fantasia quasi Sonata; Après une lecture du Dante

Leave a Reply