Медицински феномен: Родила 11 бебиња без царски рец (видео)

Сподели со своите пријатели

Лекари на една болница во Индија останале во шок, откако се породила 42-годишната Марија Хернандез, која родила 11 здрави момчиња и тоа без царски рез.

Лекарите велат дека ваков случај во медицината уште до сега не бил забележан.

Породувањето траело два часа, а бебињата буквално испаѓале едно по друго. Шест од 11 бебиња се идентични близнаци, тешки околу 600 грама.

Врабоитените во болницата ги контактирале лицата од Гинисовата книга на рекорди, за да Марија Хернандез и нејзините 11 бебиња бидат запишани како рекордери за 2015 година.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.