Машки грешки што жените ги тераат на неверство

[adrotate banner="26"]
Сподели со своите пријатели

Ова се трите работи кои и се неопходни на една жена. Кога ќе остане без нив, таа бара друг маж кој ќе и го приушти сето тоа:

Loading...
  1. Заштита

Ова не значи само заштита од хулиганите. Не живееме во период на немири, а вакво херојство практично не мора да се покажува. Денес треба да ја заштитите сопругата од безопасни, но не помалку деструктивни работи.

На пример, да ја заштитите од гневот на свекрвата ако живеете со мајка ви. Ова е многу важно, иако не е очигледно.

Мора да бидете подготвени да ја заштитите од лошиот шеф со тоа што ќе и дадете поддршка и можност да најде подобро место. Обезбедете и материјално постоење.

Загриженоста на мажите е да ја заштитат жената од сè од што се плаши и со што не може сама да се справи. Основната машка функција, барем според најголемиот дел од општествените очекувања, е да им обезбеди мир и сигурност на жените.

Ако не можете да и го дадете, не се навредувајте од предавството. Запомнете, ако не сте биле таму кога ѝ била потребна заштита, сте направиле чекор назад.

 

Loading...

 

  1. Помош

Ова е најочигледната манифестација на љубовта. Одбивајќи да и помогнете на сопругата, и велите „Не те сакам!“ Значи, што можете да очекувате од неа? Треба да и помогнете на сопругата, дури и ако работата не е многу „мажествена“. Ако видите дека не може да се справи со работата, помогнете.

Помогнете кога е уморна од бебето. Помогнете кога оди на шопинг.

Помогнете ако видите дека има блокада на работа – згответе и ја вечерата. Кога е во неволја, најете ѝ се!

  1. Сексуални емоции

И жените имаат потреба од секс. Но, само малку поинаку од мажите.

Поради ова, всушност, се јавуваат најмногу недоразбирања и предавства.

 

Loading...

 

Во сексот ни требаат само емоции, а не квантитетот и квалитетот на движењето. Ако сè беше во движење, на жената немаше да и треба маж туку вибратор.

Жената сака нежност, страст, желба, нешто ново. Жените не се единствените кои читаат „Како сексуално да го задоволите и задржите сопругот“. По 5-7 години брак би било убаво мажот да поработи малку на новитетите во сексот.

Ако не ѝ го дадете тоа што и треба, жената среќата ќе ја бара на друго место.