Локации кои не можете да ги погледнете преку Google maps (фото)

Сподели со своите пријатели

Google maps претставува систем кој целиот свет ни го нуди на дланка, па така од сопствениот дом можеме виртуелно да отпатуваме на било која дестинација во светот. Достапни се и многу погледни на самите улици, згради, детали, но некои места добро се сокриени и од Google maps.

Русија, дел од сибирската тундра

Rusija1

Loading...

 

Русите ова подрачје го имаат добро замгалено од непознати причини, а ја разбранува фантазијата посебно затоа што се наоѓа во сред сибирската тундра.

Аеродром Минами Торишима, Јапонија

Japan

 

Невидливата точка на светот е и овој аеродром кој единствен го поврзува овој остров со остатокот од светот, а служи на јапонската морнарица.

Кралската палата во Амстердам

Кралското семејство ја сака својата приватност па затоа оваа зграда е замагледна ан Google maps.

Национален парк Тантауко, Чиле

park

 

Веројатно настојувале да се заштитат некои загрозени животни кои тука опстануваат, а во разбирливоста помага и фактот дека станува збор за приватен резерват.

Меѓународен аеродром Буфало Ниагара

Овој аеродром не е целосно сокриен од очит ена јавноста. Можете да го видите од „далеку“, но не и зумирано.

Браната Кеова, Јужна Каролина

Оваа езеро во форма на божиќно дрво ја покренува една од тамошните најголеми електрани. Причината на замагленоста е непозната.

Универзитет Корнел, Њујорк

Cornell

 

Loading...

Невидлиов е и дел од овој Универзитет каде се произведува зелена енергија, односно електрична енергија д плин и други биоматеријали.

Вавилон, Ирак

Доколку го побарате овој град, ќе бидите само дамка која не прикажува никакви знаци на живот.

Влисинген

nizozemska

 

Освен земјиштето на кралското семејство, во Низоземска, замгалени се и воените објеки и нафтените платформи.

Зградата Мајк АаФ, Утах

Utah

 

Под палката на американската морнарица, тука се тестира хемиско и биолошко оружје и тоа е единственото нешто познато на јавноста.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.