Лек за многу заболувања – Секое утро во 6 часот испијте чаша вода

Сподели со своите пријатели

Ова всушност е позната јапонска терапија која спречува и помага во лечењето на многу заболувања.

Нема сомнежи дека водата е едно од најкорисните пијалоци за севкпуното здравје. Познат е фактот дека две третини од човековото тело се со вода и дека оваа хранлива состојка е од витално значење за опстанокот на човекот и секој жив организам.

Но, едноставната навика која вклучува вода за пиење може да ви помогне да го подобрите вашето здравје на многу нивоа. Се што треба да направите е да испиете чаша вода во моментот кога ќе се разбудите.

Доколку мислите дека тоа е тривијално и дека со тоа нема да постигнете ништо, не сте во право. ова всушност е ппозната јапонска терапија со вода и е доста ефикасна во превенција на различни заболувања и здравствени состојби. Наутро откако ќе се разбудите испијте 650 милилитри вода, односно околу 4 помали чаши.

Не пијте вода од чешма, освен ако не е прочистена. Многу е подобра дестилираната вода. Ако користите дестилирана вода, препорачливо е да додадете некои минареали како што е сода бикарбона. Додајте само една лажица на целата количина на вода, затоа што во спротивно тоа може да биде штетно.

По 45 минути од пиењето на водата, започнете ја дневната рутина и појадувајте. Немојте да јадете за време на тие 45 минути.

Пијте најмалку една чаша вода при секој оброк и не пијте ништо друго два часа по оброкот. на тој начин драстично ќе си го подобрите здравјето.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.