„Google photos“ ја надмина бројката од 100 милиони корисници (видео)

Сподели со своите пријатели

„Google photos“ овозможува едноставна организација ан фотографиите во смартфоните и нуди бесплатно и неограничено складирање на фајловите на „cloud“.

Loading...

„Google photos“, аплијацијата за складирање и организирање на фотографии ја надмина бројката од 100 милиони корисници и тоа само пет месеци откако беше лансирана на пазарот.

Апликацијата е достапна преку интернет, како и оперативните системи Андроид и ИОС, овозможувајќи едноставна организација на фотографиите.

„Google photos“ од лансирање на пазарот до сега овозможил на корисниците да ослободат најмалку 3.720 терабајти меморија.

Поголемиот број од складираните сслики се однесува на храна, а најфотографиран град е Парзис.

„Google“, исто така објави дека преку оваа платформа се направени 15 милиони колажи и анимации.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.