Gmail воведува новитети: Може да реагирате на мејловите

Сподели со своите пријатели

Gmail ја објави фазата на тестирање на функцијата која на корисниците им дава можност да испраќаат реакции на е-пошта како одговор.

Loading...

Функцијата има за цел да внесе интеракции со е-пошта со допир на неформалност и ангажман, отсликувајќи го начинот на кој емотикони се користат во текстуалните пораки и коментарите на социјалните мрежи.

Новата функција за прв пат беше откриена во кодот на апликацијата Gmail iOS од Стивен Мозер минатиот месец.

Корисниците наскоро ќе имаат можност да ги испраќаат своите реакции директно од екранот за е-пошта или преку менито со три точки.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Невин бил шест години во затвор, сега доби 10 милиони долари

Google покажа желба да ја интегрира оваа функција во Gmail, дополнително потврдувајќи го нејзиното потенцијално влијание врз комуникацијата преку е-пошта.

Некои корисници на Gmail веќе добија пораки во кои ги известуваат дека се меѓу првите кои пристапуваат до реакциите, што сугерира постепено вклучување во одредена група за првично тестирање.

Воведувањето на реакции има потенцијал да ја револуционизира кореспонденцијата преку е-пошта, обезбедувајќи брз и неформален начин за одговор без потреба од долги одговори.

Ова може да се покаже вредно во професионален амбиент.

Loading...

Од друга страна, има застапници на тезата дека воведувањето реакции ќе ја влоши формалната комуникација и ќе ја направи помалку веродостојна.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Сателит на ЕСА утре ќе падне на Земјата