Ѓорѓиевска и Крстиќ учествуваа на регионален форум во Сараево организиран од УНФПА

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Советот на општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска заедно со службеникот за млади Мартин Крстиќ учествуваа на регионалниот форум „Градиме градови за младите во свет на 8 милијарди луѓе“ во Сараево, Босна и Херцеговина каде присуствуваа 120 градоначалници, претставници на општини, службеници за млади од локалната самоуправа и експерти од 47 градови во 13 држави, по повод одбележување 15. Ноември 2022 – Денот кога Планетата станува дом на осум милијарди луѓе.

Loading...

 

 

Делегацијата од Македонија беше сочинета од градоначалниците од општините Валандово и Дебар, претставници од општина Куманово, службеници за млади од општините Центар, Куманово, Дебар и Валандово и на граѓанската организација ARNO.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Хероин пронајден кај 45-годишен кумановец

Регионалниот форум е во организација на УНФПА, а целта е размена на информации за политиките и развојот за младите, учество и јакнење на демографската отпорност кај општествата.