Геј пар добил биолошка тројка со помош на сурогат мајка (видео)

Сподели со своите пријатели

Крист и тео Менелау од Јужна Африка се првиот геј пар кој добил тројка со помош на сурогат мајка. Добиле две ќерки и син, а тие имаат ДНК од двата родители.

Едното бебе е од едниот татко, а другите две од вториот. Тие се родители три недели пред предвиденото, а лекарите, па затоа лекарите на парот им предложиле да се откажат од две бебиња за да го спасат едното. Тие го одбиел нивниот предлог и денес сите три деца се живи и здрави.

Крист и Тео велат дека си ја вратиле верата во животот со Зои, Кејт и Џошуа затоа што претходно наидувале на пречки во процесот на посвојување на деца, се додека не пронашле сурогат мајка и тоа во чудни околности.

Имено, тие и сурогат мајката биле соседи на атлетичарот Оскар Писторијус, осуден поради убиство на својата девојка. Се сретнале кога соседите на атлетичарот се собрале по неговото судење.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.