ЕКСПЕРТИТЕ ТВРДАТ: За 200 години нема да има живи суштества

Сподели со своите пријатели

На Земјата за 200 години нема да има живи суштества, затоа што условите ќе бидат неподносливи, предупредуваат американски и британски научници.

Луѓето во атмосферата испуштаат големи количини на издувни гасови, што на крајот ќе доведе до неминовно менување на климата.

Човештвото не може да живее во таква средина и веднаш ќе исчезне, се наведува во официјалното соопштение на експертите за Национална академија на науките на САД.

Германците најавуваат библиски поплави: Водата ќе убие 156 милиони луѓе

Loading...

Британскиот познат научник Стивен Хокинг предупредува дека низ следните 100 години на Земјата поради глобалното затоплување ќе бидат загадени сите водени површини.

Како пример Хокинг ја наведува Венера, на која пред 4,5 милиони години постоела течност, но поради промената на климата исчезнала и планетата станала безживотна.

Научниците наведуваат и други причини поради кои може да исчезне човековата цивилизација.

Помеѓу нив се нуклеарна зима, која може да почне поради војна, пандемија, судир на Земјата со астеориди, па дури и напад на вештачка интелигенција или вонземјани.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.