Експеримент со лотарија покажа кој е чесен, богатиот или сиромашниот (видео)

Сподели со своите пријатели

Лице од САД во својот социјален експеримент се обидува да докаже чија чесност е поголема, на сиромашните или на богатите на начин што со наводно добитен тикет од лотарија преправен како слеп човек ќе праша да му кажат дали има или нема добивка.

Loading...

Тоа што ќе го видите е зачудувачко. Бездомните лица ќе покажат далеку поголема совест и морал во соопштување за тоа дека тикетот е добитен со награда од 500 долари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.