Докази за еволуцијата на видовите што можете да ги најдете на вашето тело (видео)

Сподели со своите пријатели

Постојат луѓе кои се уште не веруваат дека човекот настанл од мајмунот и дека со своите предци има сличности, но еве едно интересно видео во кое науката повторно докажува дека имаме многу заеднички работи со нашите предци животни.

Можеби насмевката сте ја наследиле од мајката, очите од таткото, но сигурно некои работи сте ги наследиле од животните, а подоцна со еволуцијата истите ја загубиле својата фунскција, односно човекот повеќе не ги користел, но сепка не дошло до значајна промена тие да исчезнат целосно, туку да се изгуби само нивната функција.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.