Димитриевски од Гостивар: Граѓанското движење се шири, народот се обединува

Сподели со своите пријатели

Во Гостивар денеска е формирано граѓанското здружение „Движење за прогресивни промени” во рамките на граѓанскиот концепт кој го најавува кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски.

Loading...

На средба со иницијативниот одбор за Претседател на здружението е избран Љубомир Величковски.

– Граѓанскиот концепт се шири, енергијата се чувствува помеѓу граѓаните насекаде, народот се обединува. Продолжуваме и во другите градови во Македонија, напиша Димитриевски.

Кумановскиот градоначалник претходно најави дека во септември ќе формира граѓанско движење и во Скопје.

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Николовски пред превозниците: Ќе работам на менување на свеста на царинските службеници

 

 

Loading...