Четири симптоми кои ви укажуваат дека имате проблеми со црниот дроб

Сподели со своите пријатели

Црниот дроб извршува најразлични функции во нашиот организам. Тој очигледно и имплицитно одговара за нашиот раст, имунолошкиот систем, исхраната и половите функции.

Loading...

Болеста на црниот дроб ги попречува овие витални процеси. Со помош на бројни симптоми вие сами можете да определите можните проблеми со црниот дроб.

Топ 5 традиционални природни лекови: Најдобри сојузници за зајакнување на имунитетот

Обезбојување на кожата

Кожата и белината на очите која се претвора во жолта, а урината станува темно-жолта. Тоа се знаци на жолтица, која е еден од главните знаци на заболување на црниот дроб.

Исхрана

Губење на апетитот со постојано намалување на тежината зборуваат исто за нерамнотежа на црниот дроб. Се појавуваат знаци на анемија, чести напади на гадење.

Одење по голема потреба

Loading...

Ако бојата на столицата стане светла, тоа е сигнал за развивање на нарушување на црниот дроб. Покрај тоа, болните често се жалат на иритирани црева и нередовно одење по голема потреба.

Зошто треба да внимаваме на нивото на витамин Д во организмот?

Надуен стомак

Надуеснот под десниот долен дел на ребрата е исто така често поплака на пациентите со болен црн дроб. Тоа е оток, кој обично ја притиска дијафрагмата и конечно завршува со болно дишење.


Leave a Reply