Британско истражување открива која е идеалната бројка на сексуалните партнери

Сподели со своите пријатели

Преку 1.000 луѓе учествувале во едно од најголемите британски онлајн истражувања кои ги спровела страницата за вонбрачни врски illicitencouters.com, пренесува „Индепендент“.

Главното прашање на истражувањето било која е идеалната бројка на партнерите на нивниот сопружник. Одговорот можеби, а можеби и не, многумина ќе изненаде.

Одговорот е измеѓу осум и 12, а така рекле 38% од жените и 27% од мажте. Сите веруваат дека совршен е бројот 10, ни премногу ни премалку.

Личностите кои имале повеќе од 10 секс партнери сметале дека се промискуитетни, додека оние кои имале помалку од 10 партнерите ги гледале како неиускусни. Ако личноста имала повеќе од 20 партнери, поголемиот дел автоматски ја одбивале.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.