Британија: Се препорачува секоја година да се зголемува старосната граница за продажба на тутун

Сподели со своите пријатели

Ревизијата на контролата на тутунот, нарачана од британските власти, препорача старосната граница за купување тутун во Англија да се зголемува за една година секоја година, за на крајот веќе никој да не може да купува такви производи.

Loading...

Ревизијата, нарачана од министерот за здравство Саџид Џавид во февруари, препорачува 15 интервенции за да и помогне на владата да ја исполни својата цел „забрането пушење“ до 2030 година.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  17 лица загинаа во пожар во Кина

Една од неговите централни препораки беше „Секоја година да се зголемува старосната граница за продажба од 18 на една година додека на крајот никој не може да купи тутунски производ во оваа земја“.