Бар во Израел дава попуст за жените во „оние денови“

Сподели со своите пријатели

Бар во Јафа крај Тел Авив дошол на оргиналан идеја да даде 25% попуст за секоја жена која вели дека е во „оние денови“.

Моран Барир и Дана Етгар кои ја покренале иницијативата велат дека жените имаат менструација на четвртина живот и дека заслужуваат барем попуст за едно излегување во тие денови.

Барир на идеја дошла во еден бар.

Работи за менструалниот циклус што секоја жена треба да ги знае

– Седев во барот и нарачав вино. Барменот не можеле да се сети дали сум барала црно или бело, па едносавно му реков: „Вака ќе запаметич, јас имам циклус, па донеси ми црвено“. Не постои место во јавната сфера за споменување на менструацијата а луѓето не велат зошто зборувал за тоа, раскажала таа, изразувајќи надежл дека за тоа и мажите послободно ќе разговараат.

За почеток 25% попуст ќе се дава од понеделник до среда и во сабота. Т.н. „Bloody Hour“ (крвав часовник) ќе се дава врз основа на доверба.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.