Зошто туширањето не треба да трае повеќе од 10 минути?

Сподели со своите пријатели

Ако за време на туширањето се создава пареа во бањата, тоа е знак дека водата е премногу топла и треба да ја намалите температурата.

Loading...

Долготрајното капење со топла вода може да доведе до длабоко сушење на кожата, предупредуваат експертите.

Што се случува со вашето тело кога не се туширате редовно?

Дерматолозите тврдат дека може да предизвика црвенило и иритација на кожата, како и други проблеми.

Ако за време на туширањето се создава пареа во бањата, тоа е знак дека водата е премногу топла и треба да ја намалите температурата. Исто така, се препорачува да се скрати времето за туширање за да се намали потрошувачката на вода и да се помогне на вашата кожа.

Дали е подобро да се туширате наутро или навечер?

Обидете се да го намалите времето на помалку од десет минути, од моментот на одење под туш до излегување од бањата – вели дерматологот Давал Банусали.

– Секој период подолго од тоа прави повеќе штета отколку добро на кожата, вели тој.

Loading...

Решена мистеријата: Дали треба да го исклучувате бојлерот или постојано да е вклучен?

Една вообичаена грешка е прекумерна употреба на гелови за туширање кои содржат интензивни активни состојки.


Leave a Reply