Забележано е како жени и деца заминуваат преку Табановце (фото)

Сподели со своите пријатели

Според фотографиите кои ги добивме од читател кој во моментот се наоѓа на граничниот премин Табановце, од попладнево, забележано е заминување на жени и деца од албанска националност на граничниот премин Табановце.

Loading...

image-441b80260969e65c8806b456e0b27424b6cef8b362d0ef4a83c34f234c875902-V

 

 

image-bb577dc4a41ba1781cbe0084e1233132798d3284186606ea38685b4acc4f5117-V

 

Засега не се работи за масовно напуштање, но како што јавуваат очевидци, на преминот се забележани се повеќе и повеќе коли. Мажите ги оставаат своите жени и деца да ја преминат границата пеш, а тие се враќаат назад за Куманово.

 

Loading...

 

 

 

 

 

Leave a Reply