Во кои години стануваме како нашите родители?

Сподели со своите пријатели

Колку и да бегаат некои од тоа, се вели дека жените се претвораат во нивните мајки и мажите се претвораат во нивните татковци, а еве на која возраст.

Loading...

Според новите истражувања, жените почнуваат да се преобразуваат во своите мајки на околу 33-годишна возраст, додека мажите „стануваат“ како нивните татковци на 34 години.

Жените полека почнуваат да го усвојуваат однесувањето на нивната мајка во првите неколку години по раѓањето на своето прво дете, покажала една студија спроведена во Велика Британија.

Повеќе од половина од анкетираните жени велат дека престануваат да се „бунат“ против своите мајки во раните триесетти и потоа почнуваат да изгледаат повеќе како нив.

Знаците дека жените стануваат сè повеќе како нивните мајки се дека тие почнуваат да гледаат исти серии и филмови, се вклучуваат во истите хобија, зборуваат како нивните мајки.

Од друга страна, мажите ги усвојуваат политичките погледи на нивните татковци, но и некои други навики, според истражувањето на околу 2.000 мажи и жени.

„Сите ние се претвораме во нашите родители во одреден момент од нашите животи, што е нешто што треба да го славиме. Родителството е главен предизвикувач, но животните фактори се исто така многу важни“, рече д-р ianулијан Де Силва, кој го спроведе истражувањето.

Кога станува збор за физичкиот изглед, учесниците велат дека почнуваат да се чувствуваат повеќе како нивните родители кога ќе започнат да изгледаат повеќе како нив.

Loading...

„Тоа е неизбежен дел од стареењето, но и процес што многу луѓе сакаат да го одложат колку што е можно подолго“, истакна Де Силва.


Leave a Reply