Во Кина не е регистриран нов случај на коронавирус, прв пат од избувнувањето

Сподели со своите пријатели

Кина денекса не објави ниту еден нов случај на инфекција со коронавирусот на нејзината територија, прв пат по избувнувањето на епидемијата.

Loading...

Кинеските власти регистрирале 34 заразени лица кои доаѓале од странство.

Бројот на нови заразени лица од странство е дневен рекорд, соопшти Министерството за здравство.

Меѓу 34 заразени, најмногу Кинези потекнувале од земјите кои се најпогодени од Ковид-19.


Leave a Reply