Во Египет родено дете со едно око (видео)

Сподели со своите пријатели

Во приватна болница во градот Ел Сенбелавеин во Египет, родено е бебе со едно око кое се наоѓа на средината на неговото чело.

Loading...

За жал, оваа бебе нема да може да живее повеќе од неколку денови.

Лекарите веруават дека бебето боледува од киклопија, необично порометување кое името го добило според еднооките суштества од грчката митологија.

Експертите сметаат и дека ова е дел од компликација која се појавила поради изложеност на радијација во материцата во текот на бременоста на мајката или пради тоа што таа имала одредена комбинација од лекови.

Ова е еден од најретките вродени форми на деформитети кај деца, а бебињата кои се раѓаат со ваков проблем, умираан краток по породувањето.

Едното око и носот кои недостасуваат се резултат на тоа што очните шуплини на детето не се развило добро во текот на бременоста. Поголемиот дел од овие деца не преживува, затоа што имаат сериозни недостатоци, како што се и лошо оформени срца.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.