УСПОРЕНА СНИМКА: Што се случува со вашето тело додека се тетовирате? (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Со помош на успорени снимки во онлајн емисијата „Smarter every day“ прикажано е како се прави тетоважата и објаснето зошто таа не испарува од кожата.

Loading...

Додека некои тетовираето го гледаат за да бидат во тренд, другите го користат како начин да го искажат својот став за нешто, додека трети го сметаат за уметност. Меѓутоа, доста луѓе не знаат како тетоважите се формираат.

Со помошт на успорените снимки е прикажано како се формира тетоважата и објаснето зошто таа не испарува. Струјата со помош на електромагнетизмот ја активира пумпата во машинката за тетовирање која потоа истисткува боја, а бојата под кожа влегува низ игла. Иглите продираат под долниот слој на кожата епидерм и поради тоа тетоважите болат. Но, затоа и остануваат рајно под кожата.

Бидејќис е во прашање многу тенки игли кои многу брзо продираат низ кожата и не одат длабоко, кожата не крвари како кога се гребнуваме, исечеме или случајно боцнеме со нешто.

Освен тоа, постојат две видови игли, оние за цртање линии и оние за цртање сенки.

фото: Принтскрин


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *