ТРИКОВИ: Како батеријата на телефонот да ви трае подолго?

Сподели со своите пријатели

Без оглед каков паметен телефон имате, батеријата е клучна компонента од која зависи апсолутно секој друг сегмент вграден во уредот.

Loading...

Еве неколку трикови кои ќе ви помогнат да го продолжите нејзиниот животен век.

Нема потреба целосно да ја полните и трошите батеријата. Само кога е под 30 проценти, треба да барате полнач. Избегнувајте целосно празнење.

Не е добра идеја да го оставите вашиот телефон да се полни осум часа (преку цела ноќ), ако реално се потребни два и пол часа, затоа избегнете го. Ова го намалува ризикот од прегревање на батеријата и експлозија.

Доколку сакате да ја зголемите батеријата, периодично исклучете го телефонот и чувајте го подалеку од извори на топлина (особено при полнење) и не ставајте го на валкани места.


Leave a Reply