жалфија

жалфија

Сподели со своите пријатели

Жалфија или латински Salvia officinalis уште од дамнешни времиња се користи за лечење на скоро секоја болест. Loading… Модерната наука докажала дека жалфијата има антибактериско и антигабично дејство. Смирува, освежува и закрепнува, помага против болки и висока температура, може да го намали нивото на глукоза во крвта што го правиПрочитај повеќе

жалфија

Сподели со своите пријатели

Жалфија или латински Salvia officinalis уште од дамнешни времиња се користи за лечење на скоро секоја болест. Loading… Модерната наука докажала дека жалфијата има антибактериско и антигабично дејство. Смирува, освежува и закрепнува, помага против болки и висока температура, може да го намали нивото на глукоза во крвта што го правиПрочитај повеќе

жалфија

Сподели со своите пријатели

Жалфија или латински Salvia officinalis уште од дамнешни времиња се користи за лечење на скоро секоја болест. Loading… Модерната наука докажала дека жалфијата има антибактериско и антигабично дејство. Смирува, освежува и закрепнува, помага против болки и висока температура, може да го намали нивото на глукоза во крвта што го правиПрочитај повеќе