Воени злосторства

Сподели со своите пријатели

Организацијата за човекови права Хјуман рајтс воч денеска го објави својот Светски извештај за 2023 година во кој детално се опишани „уништувачкиот број руски злосторства против човештвото“ во Украина. Loading… Тој наведува дека оваа војна „ги уништила животите на цивилите“ во голем дел од Украина и дека воените злосторства какоПрочитај повеќе