УНДП

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, се сретна со Армен Григоријан, постојан претставник на УНДП во земјава, придружуван од Хиронори Савада, амбасадорот на Јапонија во нашата држава. Loading… На состанокот е изразена поддршка за натамошните чекори на Република Северна Македонија во интеграцијата кон Европската Унија. Констатирано еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Секој куршум има мета! Слави со срце, не со оружје“ е слоганот на новата кампања за подигнување на јавната свест за опасностите што произлегуваат од носењето и злоупотребата на мало и лесно оружје. Активноста ја спроведува Министерството за внатрешни работи во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), Градоначалникот Максим Димитриевски, денеска потпиша Меморандум за соработка со постојаниот координатор на ОН и постојан претставник на УНДП Луиза Винтон и претставникот на Делегацијата на ЕУ Никола Бертолини. Програмата, финансирана од Европската унија и кофинансирана од УНДП иПрочитај повеќе