трансродови лица

Сподели со своите пријатели

Поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциск, се сретна со четвртата група трансродови луѓе кои нашле засолниште во Римската црква, објави ватиканскиот весник. Loading… Средбата се одржа вчера на маргините на неделната генерална аудиенција на Папата. Весникот ги цитираше сестрата Женевиев Јанингрос и свештеникот Андреа Конокија кои велат дека разговорот соПрочитај повеќе