ТППЕ Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Шест интервенции бележат пожарникарите од Куманово и Старо Нагоричане во текот на изминатото деноноќие, претжено од помал обем. Loading… Првата интервенција на кумановските пожарникари била на запален оџак од семејна куќа во близина на Спомен Костурница. Таму во период од 16:12 до 17:10 часот интервенирале четворица пожарникари со едно противпожарноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Куќа вчера попладне била опожарена во селото Челопек во општина Старо Нагоричане, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Акцијата за гаснење на пламените јазици започнала околу 18:30 часот при што учествувале две возила и шестмина пожарникари на ТППЕ Старо Нагоричане, а подоцна им се приклучила и екипаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дури 15 пожари вчера изгаснеле пожарникарите на пошироката територија на Куманово, Липково и Старо Нагоричане, информираат денеска од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Најголем дел од пожарите биле на запалена сува трева и стрништа. Утрото на пожарникарите им започна со повторна интервенција на пожарот во селото Шупли КаменПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Поголем број пожари се регистрирани вчера на територија на општините Куманово и Старо Нагоричане, информираат денеска од Регионалниот центар за управување со кризи. Loading… Во населбата Карпош кај м.в. Никуљски пат горела сува трева, при што тројца пожарникари интервенирале од 18:05 до 19:40 часот. Во липковско Васкинце гореле сува треваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Низ поширокиот кумановски крај, вклучително и општините Старо Нагоричане и Липково, вчера имало неколку пожари. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, околу 11:25 часот избувнал пожар во собите на поранешен Хотел „Кристал“, каде горел смет во напуштените простории.  Петмина пожарникари со две противпожарни возила интервениралеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пет хектари сува трева и нискостеблеста шума изгореле вчера во пожар во селото Сув Орах во општината Старо Нагоричане. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи, пожарникари на ТППЕ Старо Нагоричане излегле на терен околу 14:45 часот со едно противпожарн возило и двајца пожарникари. Во гаснењето,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановските пожарникари и вчера имале неколку интервенции низ кумановско, претежно на запалени стрништа и сува трева. Loading… Првата интервенција била во атарот на селото Табановце каде што гореле сува треа и стрниште. Тројца пожарникари интервенирале во период од 10:25 до 11:50 часот. Втората интервенција била на запаленото возило на ИтнатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожарот во кумановското село Бељаковце станува сериозен и стигна до првите куќи, информираше вечерва директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов. Loading… – Пожарот во селото Бељаковце станува многу сериозен и пожарот е дојден до првите куќи на селото кои се одамна напуштени. Пожарникари од Старо Нагоричане сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денес околу 15.30 избувна пожар на отворено на територијата на Општина Старо Нагоричане во атарот на селата Руѓинце и кумановско Бељаковце. Loading… Пожарникарите од ТППЕ Старо Нагоричане се обидуваат да воспостават контрола над огнот, го обезбедија с. Руѓинце и спречија загрозување на селото. – И покрај напорите на пожарникарите пожаротПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Шест пожари изгаснале вчера пожарникарите во Куманово и околината, додека една интервенција бележат пожарникарите од Старо Нагоричане. Loading… Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи првата интервенција била на запелно стрниште во атарот на селото Романовце. Таму интервенирале тројца пожарникари во период до 12:15 до 13:40 часот.Прочитај повеќе