суперкомпјутери

Сподели со своите пријатели

Велика Британија ќе го зголеми износот на пари потребни за финансирање на два суперкомпјутери, што ќе придонесе за квалитетот на истражувањето насочено кон правење безбедни напредни модели со вештачка интелигенција. Loading… Финансирањето за „истражувачки ресурси за вештачка интелигенција“ ќе се зголеми на 300 милиони фунти (345 милиони евра) од претходноПрочитај повеќе