Сундар Пичаи

Сподели со своите пријатели

Сундар Пичаи, извршниот директор на Alphabet, матичната компанија на Google, добил вкупно 226 милиони долари плата и надомест во 2022 година, што е повеќе од 800 пати повеќе од просечната плата на вработените во компанијата. Loading… Неговата годишна плата била два милиони долари, се вели во извештајот што компанијата гоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Извршниот директор на Гугл и Алфабет, Сундар Пичаи, рече дека „секој производ на секоја компанија“ ќе биде под влијание на брзиот развој на вештачката интелигенција, предупредувајќи дека општеството треба да се подготви за технологии како оние што веќе се лансирани. Loading… Во интервјуто за „60 минути“ на CBS емитувано воПрочитај повеќе