СОНК

Сподели со своите пријатели

Одлуката да се продолжи со генералниот штрајк, а децата да губат настава пред самиот крај на учебната година и да не се згрижуваат во градинките прави ненадоместлива штета на сите нас и на државата. Секој изгубен ден и час од образовниот процес е на директна штета на учениците и никојПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски одлуката на СОНК да ја одбие понудата за покачување на платите во образованието и предучилишното згрижување го оценува како ненадоместлива штета во образованието на учениците и отежнување на секојдневието на родителите. Loading… Во продолжение на ова соопштение во го пренесуваме текстотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Учениците од утре нема да се вратат во училишните клупи. Loading… СОНК не ја прифати понудата за зголемување на платите на наставниците на 10 проценти. Утре учениците нема да се вратат на училиште, а градинките ќе згрижуваат само деца чии родители нема каде да ги остават. – Понудата не еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Владата и претседателството на СОНК, придружено со претставници на дел од регионалните одбори на синдикатот во текот на претстојниот викенд остануваат во комуникација за да се најде взаемно прифатливо и достоинствено решение за одредено зголемување на платите во образованието и предучилишното воспитување и згрижување. Loading… На состанокот во Владата, претставенаПрочитај повеќе