сол

Mason Jar Filled with Salt

Сподели со своите пријатели

Луѓето во развиените земји просечно во својот организам внесуваат околу 3.600 милиграми сол секој ден, додека стручњаците препорачуваат дневен внес од 1.500 милиграми. Loading… Со намалувањето на внесот на солта би се намалил ризикот од зголемување на високиот крвен притисок и болестите на срцето, потврдуваат истражувачите од Универзитетот во Калифорнија.Прочитај повеќе