Роберта Мацола

Сподели со своите пријатели

Комисијата за правни прашања на Европскиот парламент (ЕП) утрово едногласно гласаше за одземање на имунитетот на Марк Тарабела и Андреа Коколин. Loading… Манон Обри, пратеник од Франција, член на групата Левица и известувач за ова досие за имунитет, рече дека гласањето било „недвосмислено“. Гласањето сега мора да биде потврдено наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Веб-страницата на Европскиот парламент во средата беше недостапна неколку часа поради напад на „проруски хакери“, откако пратениците изгласаа дека Русија е државен спонзор на тероризмот, изјави претседателот на таа институција. Loading… Собраниската страница повторно стана достапна околу два часа откако институцијата го пријави уривањето. – Европскиот парламент е под софистициранПрочитај повеќе