Правит Вонгсуван

Сподели со своите пријатели

Уставниот суд на Тајланд денеска го суспендираше премиерот Прајут Чан Оча од службена должност. Loading… Одлуката е донесена откако тој решил да го прифати барањето за ревидирање на законската граница на неговиот мандат на осум години, пренесува Ројтерс. Судот преку писмено соопштение до медиумите ја објави суспензијата на премиерот, којаПрочитај повеќе