поларни мечки

polar bear on snow covered ground during daytime

Сподели со своите пријатели

Влијанието на климатските промени се повеќе се чувствува на Арктикот, при што температурите се зголемуваат два до четири пати побрзо од глобалниот просек. Loading… „Тоа се нарекува поларно засилување“, објаснува Владимир Романовски, геофизичар од Универзитетот во Алјаска Фербенкс. „Снегот и мразот зрачат многу енергија, а кога мразот и снегот сеПрочитај повеќе