Пит Лимјароенрат

red white and blue flag

Сподели со своите пријатели

Гласачите на Тајланд јасно го отфрлија речиси еднодецениското воено владеење, според денешните изборни резултати, и поддржаа две продемократски опозициски партии. Loading… Партијата на движење напред (МФП), најновата сила во тајландската политика која ја канализираше енергијата на продемократските младински протести во 2020 година, обезбеди најмногу гласови. Предводени од харизматичниот 42-годишен ПитПрочитај повеќе